Make your own free website on Tripod.com

Начална страница

Новини

Авторът

Колекция Сапьор.BG

Търси се

Библиография

Контакт с автора

Експонатите на Сапьор.bg бяха показани пред висши военни от І Армейски Корпус 

 

      На 20 май 2002 г. колекцията от над 15 модела учебни противопехотни мини на “Сапьор. BG” най-сетне бе показана и представена от автора пред група професионалисти от служба “Въоръжение” на първи армейски корпус. Поводът за изложбата, която се състоя в командния пункт на армията “Чаралица”, бе 50-годишнината от създаването на поделение 22 780 - с. Долно Камарци, което представлява огромен склад за боеприпаси.

Сбирката експонати бе оценена високо от началника на службата на корпуса полк. Христов, колегите му от военноинженерния отдел полк. Славов и м-р Кадиев, както и от подп. Величков. “Сапьор .BG изказва дълбоката си благодарност на тези офицери, които за разлика от много други, приемат присърце своята професия. В момента в армията е на мода разсипията и унищожението и много малко хора в нея споделят идеята нещичко от въоръжението в нея да се запази като музеен експонат.

За съжаление колекцията на “Сапьор.BG” от учебни противопехотни инженерни боеприпаси е най-голямата в страната - казвам за съжаление, тъй като военните унищожиха и разпиляха по заповед отгоре повечето си подобни сбирки. Съмнявам се дали в близкото бъдеще, когато армията ще участва в мисии за хуманитарно разминиране, ще има практически пособия за пълноценното си обучение.